NEW: We have a Discord server now. Click here to go there now!

NOTE: Why not use our List Manager to crack your lists? Its easy and enables better management.

NOTE: When cracking WPA/WPA2 passwords, make sure you check gpuhash.me first incase it's already been processed.

Home - WPA Packet Cracking - CPU based hashcat Help


10 Results - Page 1 of 1 -
1
Author Message
Avatar
dddirect

Status: n/a
Joined: Wed, 04 Sep 2013
Posts: 13
Team:
Reputation: 0 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 17:17:58

Hi,

Please anybody can tell me how can I use my cpu (I have 6 core intel cpu) to crack WPA password (directory based). Please provide me a sample command line. All helps are appreciated.


Avatar
Hash-IT

Status: Trusted
Joined: Tue, 02 Aug 2011
Posts: 4598
Team: HashKiller
Reputation: 2982 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 17:38:41

You should be using oclhashcat.


dddirect said:

I bought a new Radeon 7990 Cooler master, blasting speed.

https://forum-ssl.md5decrypter.co.uk/topic4369---raising-my-offer-to-the-one-who-crack-it.aspx#post25824


Please read the forum rules. | Please read the paid section rules.

BTC: 1MmWESN5bKZ1YSuHrm5uNwnQYxWyQnEQ6E

Avatar
dddirect

Status: n/a
Joined: Wed, 04 Sep 2013
Posts: 13
Team:
Reputation: 0 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 17:53:12

I know how to use GPU based attack, but I want to know how can I use my CPU with hashcat. So I can use both on the same time with different wordlist.
edited by dddirect on 28/10/2013


Avatar
hash-ire

Status: Member
Joined: Mon, 19 Aug 2013
Posts: 257
Team:
Reputation: 307 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 19:46:22

Usage: hashcat [options] hashfile [mask|wordlist]

hashcat-cli64.exe -a 0 -n 4 -m 2500 -r myrule.rule -o recovered.txt capture.hccap mywordlist.txt

-a: attack mode, 0 for dictionary-based attack [default is 0]
-n: number of threads [4 in this example]
-m: hash type [2500 for WPA/WPA2]
-r: rule file [optional]

You can do a .bat file (just rename a .txt) for a easy-use. If you are under Windows there's a GUI made by blandy on the download section of the site.

Anyway I'd use the GPU version since is 30x faster.


Avatar
Krey

Status: n/a
Joined: Tue, 22 Oct 2013
Posts: 32
Team:
Reputation: 8 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 19:51:16

dddirect said:

I know how to use GPU based attack, but I want to know how can I use my CPU with hashcat. So I can use both on the same time with different wordlist.
edited by dddirect on 28/10/2013


download hashcat CPU version :http://hashcat.net/files/hashcat-0.46.7z
Next download hashcat GUI from this site then extract them in the same folder and run hashcat-GUI , select the first tab 'hashcat'
And set your settings


Avatar
dddirect

Status: n/a
Joined: Wed, 04 Sep 2013
Posts: 13
Team:
Reputation: 0 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 20:47:17

what is this (myrule.rule) for what , why there is two text file recovered.txt and mywordlist.txt


Avatar
hash-ire

Status: Member
Joined: Mon, 19 Aug 2013
Posts: 257
Team:
Reputation: 307 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 20:59:20

dddirect said:

what is this (myrule.rule) for what, why there is two text file recovered.txt and mywordlist.txt


myrule.rule is a rule file (just an example, you'll place yours). It's for rule-based attack: http://hashcat.net/wiki/doku.php?id=rule_based_attack
Don't use it if you don't want or don't need to.

-o option will write on recovered.txt the password when found. If you don't use that option the password will be written in console.
mywordlist.txt is the actual wordlist you need for the dictionary-based attack. You basically test all the words on that file and if the passwords if one of them, you're done.

Again, names are just examples, you can place yours.


Avatar
dddirect

Status: n/a
Joined: Wed, 04 Sep 2013
Posts: 13
Team:
Reputation: 0 Reputation
Offline
Mon, 28 Oct 2013 @ 22:37:26

thanks for the help , I will try tomorrow.


Avatar
dddirect

Status: n/a
Joined: Wed, 04 Sep 2013
Posts: 13
Team:
Reputation: 0 Reputation
Offline
Tue, 29 Oct 2013 @ 18:29:03

Thank you so much works good, but speed only 5.92k per second, which I am getting faaar......... faster than this with my GPU.
edited by dddirect on 29/10/2013


Attachments: Login to view attachments.
Avatar
hash-ire

Status: Member
Joined: Mon, 19 Aug 2013
Posts: 257
Team:
Reputation: 307 Reputation
Offline
Tue, 29 Oct 2013 @ 18:45:17

dddirect said:

Thank you so much works good, but speed only 5.92k per second, which I am getting faaar......... faster than this with my GPU.


hash-ire said:

Anyway I'd use the GPU version since is 30x faster.


Stick with the GPU version. There's no need to trouble the CPU for such task.



10 Results - Page 1 of 1 -
1

We have a total of 211410 messages in 25946 topics.
We have a total of 22962 registered users.
Our newest registered member is nicksn.